2 Pages12Next
Rank: Driver's Permit
 3 users liked this post.
#1 Posted : Tuesday, September 15, 2015 2:03:58 PM(UTC)
Hey all,

So, Multiplayer is not working at all for me. when i hit multiplayer it pops up with "establishing a quality connection" and then eventually fails... I have cable internet which is plenty fast enough and i am able to do everything else just fine on live...even forza 5 multiplayer works perfectly.

any help would be awesome.

cheers
Rank: C-Class Racing License
#2 Posted : Tuesday, September 15, 2015 4:27:10 PM(UTC)
I am having this issue too, it like immediately says "lost network connection: You have lost your xbox live connection" as soon as i click multiplayer.
Rank: Driver's Permit
#3 Posted : Tuesday, September 15, 2015 4:29:00 PM(UTC)
i have a similar issue, except i can get into a lobby, and spectate, but 10 seconds into the race starting, i get disconnected. PLEASE HELP
Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#4 Posted : Tuesday, September 15, 2015 4:34:32 PM(UTC)
I'm also having an issue, but in my case every time I try and join a lobby it says "match server cannot be found" but I was able to join a match that a buddy of mine had invited me to.
Rank: Driver's Permit
#5 Posted : Tuesday, September 15, 2015 10:16:19 PM(UTC)
I the have same issue
Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#6 Posted : Wednesday, September 16, 2015 1:46:04 AM(UTC)
Same here also get this msg establishing a quality connection. Then it stays there forever until this msg pops up. Forza motorsport servers are down please try again later. Had this since day one of early access. So this need to be fixed fast. 200 ping since I live in Norway and the server you ping is in US. Have 30 mbit down 10 up.
Rank: Driver's Permit
#7 Posted : Wednesday, September 16, 2015 2:10:22 PM(UTC)
[Mod Edit - All posts to this forum must be in English. Please translate your message before posting - D]
https://translate.google.com/

Edited by user Wednesday, September 16, 2015 2:50:30 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's Permit
#8 Posted : Friday, September 18, 2015 11:32:54 AM(UTC)
I 'm also having a problem , but in my case , every time I try to join a lobby that says " starting server can not be found" . I can not play multiplayer since launch
Rank: Driver's Permit
#9 Posted : Saturday, September 19, 2015 8:22:13 PM(UTC)
You guys owe me big time, i fixed it. Go to settings > network > change DNS (8.8.8.8) and (8.8.4.4)
And she works like a beauty :)
Rank: Driver's Permit
#10 Posted : Sunday, September 20, 2015 6:50:18 AM(UTC)
I did that but she wont budge for nothing hahah
Rank: Driver's Permit
#11 Posted : Sunday, September 20, 2015 2:05:04 PM(UTC)
Forza Motorsport 5 - Ok
Forza Horizon 2 - Ok

But in Forza Motorsport 6 i spend $111.56 for nothing because i can't play online...

Download: 21mbps
Upload: 2.50mbps
Latency: 128ms ping
Company: Liberty
Location: Puerto Rico

Whats happening? I dont have problems playing other games.
Rank: Driver's Permit
#12 Posted : Sunday, September 20, 2015 3:05:19 PM(UTC)
Are you serious man you can put ads on youtube wanting there money but you cant give them online bro ,that's real dirty Microsoft and turn 10 Real dirty.... Fix this now Yoy have our Money now give us a Working game
Rank: Driver's Permit
#13 Posted : Sunday, September 20, 2015 3:24:13 PM(UTC)
Originally Posted by: kacivola Go to Quoted Post
I did that but she wont budge for nothing hahah


Just restart the xbox and make sure that it saved properly, everyone ive told that to so far it has worked for them!
Rank: Driver's Permit
#14 Posted : Sunday, September 20, 2015 5:45:26 PM(UTC)
Its pretty dumb everytime i get the pre order the game doesnt work right for like the first two weeks
Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#15 Posted : Wednesday, September 23, 2015 5:06:44 AM(UTC)
Hey guys i have made a video that could help you out here's the link. https://www.youtube.com/watch?v=sWTt20qH08k
Rank: A-Class Racing License
#16 Posted : Wednesday, September 30, 2015 4:20:35 AM(UTC)
Originally Posted by: Zz BlAcK GoBliN Go to Quoted Post
Hey guys i have made a video that could help you out here's the link. https://www.youtube.com/watch?v=sWTt20qH08k
I thought it was only me. Glad to see many people like me who can't connect and get disconnected randomly from a lobby or even during a race!!

Not good. I remind Microsoft and T10 that we pay not only for the game but also for xbox live. The service is getting worse.

Edited by user Wednesday, September 30, 2015 6:00:32 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's Permit
 3 users liked this post.
#17 Posted : Thursday, October 1, 2015 12:28:23 AM(UTC)
Been having this problem since launch.... The worst thing is the lack of support and updates from T10. What's the point of having a support forum with no support???
Rank: A-Class Racing License
#18 Posted : Friday, October 2, 2015 11:08:25 AM(UTC)
They don't care. They already got paid.
Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#19 Posted : Friday, October 2, 2015 11:45:35 AM(UTC)
Same here (failed to acquire serverdata)! What a mess Turn 10, after you fixed these problems we want a big DLC for free!

I've been trying every option I could find for this problem (keep on trying, ipsec, google dns, other cable, other router, upnp) but none work, my connection is "open", 120mbit down, 10 mbit down, +/- 20ms latency to any address out there from laptop and 156ms according xbox test!! With any other game I don't have issues!
Rank: Driver's Permit
#20 Posted : Friday, October 2, 2015 12:47:32 PM(UTC)
they banned the 65 mini from online as that was glitched, but other cars were able to exploit the same glitch, has there been any announcement that they are working on a fix?
Rank: Driver's Permit
#21 Posted : Sunday, October 4, 2015 5:02:22 PM(UTC)
Originally Posted by: Ye11ow Crayon Go to Quoted Post
You guys owe me big time, i fixed it. Go to settings > network > change DNS (8.8.8.8) and (8.8.4.4)
And she works like a beauty :)


Didn't fix it and I'm sick of waiting to play - asking for a refund tomorrow

Rank: Driver's Permit
#22 Posted : Tuesday, October 6, 2015 2:57:57 PM(UTC)
Todays update for Forza didnt fix it either :(
Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#23 Posted : Tuesday, October 6, 2015 3:49:17 PM(UTC)
Ooh,,, setting my xbox dns to 8.8.8.8 and setting location to my home country helped...
Rank: Driver's Permit
#24 Posted : Wednesday, January 27, 2016 3:00:04 PM(UTC)
I have that same problem too and half of my friends are able to play but not me and everytime I get an invite from everyone of my friends it's says this "feature unavailable
The Forza Motorsport servers are not available at this time please try again later" and I just playing with them a few minutes ago someone help
Rank: Driver's Permit
#25 Posted : Thursday, January 28, 2016 12:03:52 PM(UTC)
Same problem but cant access multiplayer at all say the servers are unavailable
2 Pages12Next

Notification

Icon
Error