Rank: Driver's Permit
#1 Posted : Wednesday, January 20, 2021 9:06:32 PM(UTC)
Ok so I am not sure what is going on, I'm sure this would happen in single player as well, but obviously bots dont drive dirty.

This happens mainly, first turn. Well it could happen any turn really.

So race starts, every one is racing towards the first turn, me knowing these drivers are dirty, pre-breaks to take last to turn tight to gain a easy 5th.
in my view (I play first person cockpit) dirty drivers rams someone, basically 5 cars end up colliding. The game freezes, then closes as soon as I alt tab. No error.
Mic still works, can still talk to players, but I have to alt tab for game to close, and then i can restart it.

happens all the freakin time.
Especially if their are more than 15 drivers in the race.

My build is
AMD Ryzen 7 2700
16GB Ram 3200
Asus TUF Gaming Mobo.
Radeon RX 5500 XT.
500 Watt PSU (My system even under 100% utilization will never use more than 300 watts, so dont show your ignorance.)
the game is installed on a SSD with dram. which is the same ssd windows boots from.

I believe, in my heart, the game is not functioning correctly with the xbox game bar, but it is required in order to use mic for multiplayer games. as the event viewer, showed the game bar had a application error 5 miliseconds b4 the forza app did, although this event doesn't happen all the time when forza crashes.

I also theorize microsoft will not admit to us that the Microsoft store requirement is what is actually causing harm to the API integrity of the game. but whatever.

Does anyone else have AMD hardware, who suffered from the same crashes and found a fix?

Edited by user Wednesday, January 20, 2021 9:26:39 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Notification

Icon
Error