3 Pages123PrevNext
Rank: Racing Permit
#26 Posted : Tuesday, August 19, 2014 1:27:59 PM(UTC)
I haven't noticed any static but I've noticed the music sound quality has degraded since the last update. It sounds like it's coming from a tin can now. It's not the console settings because my other games sound normal. Maybe your static was caused by the update.
Rank: R-Class Racing License
#27 Posted : Tuesday, August 19, 2014 3:03:32 PM(UTC)
I recently would get static noises after playing for 5 hours or more. I simply went to the Xbox home menu and pressed start and quit the game and started it up again. Worked great so anyone who has that issue give it a try.

🇨🇦
Rank: Driver's Permit
#28 Posted : Sunday, August 24, 2014 10:06:08 AM(UTC)
When im racing i start hearing a crackling noise very annoying, I have to restart console, it s fixed for awhile thn starts crackling again. Ijust get **** ed and t
urn it off
Rank: Driver's Permit
#29 Posted : Sunday, August 24, 2014 1:39:21 PM(UTC)
I think you guys talking about sounds like that:
https://www.youtube.com/watch?v=-QGll59WNBk
And nothing helps. I made this 5 second push button reboot. it works for the evening, but on the next day it was back.
I turned off the xb1, all cabels off and after a while all cables on. the same as the other method, it works for the evening but on the next day it was back.
That is really annoying.....same with the so called "slow motion lag"
Rank: C-Class Racing License
#30 Posted : Monday, August 25, 2014 12:25:14 PM(UTC)
I think I actually figured out what causes this problem, at least in multiplayer races. The other day I'm racing and I see my microphone symbol lighting up green while waiting in a lobby. I wasn't making a sound. My house was silent. Then during the race some guy asks me to stop making that noise. I'm like "What noise??" He mimicked the noise, like a staticky tapping sound. I asked if he was sure it was me and he said yes, my name came up while the sound was happening. After we left the room I noticed that my rechargeable battery pack was low on my controller. I plugged it in and no more green mic and no more complaints about me making noise.

Again, this is multiplayer. I have also experienced static during career races but have no clue what that might be.
Rank: Racing Legend
 1 user liked this post.
#31 Posted : Monday, August 25, 2014 12:34:14 PM(UTC)
Originally Posted by: HHgandalf Go to Quoted Post
I think you guys talking about sounds like that:
https://www.youtube.com/watch?v=-QGll59WNBk

Exactly. Starting with little crackles here and there, then It got much worse. Just in races, no problems at all in free play. As I posted in another thread, make sure to quit the game when you get back to the dashboard. It fixed it for me. No need to reset your console.

Tier 9 - 14k points - Driving since 2010.
Rank: C-Class Racing License
#32 Posted : Monday, August 25, 2014 12:43:11 PM(UTC)
I've been getting semi-regularly over the last week or so when I play at a certain time of day. Before midnight UK time and the sound works perfectly but after midnight (in Multiplayer lobbies) I've increasingly found that I'm getting the noise.

Because of the time and multiplayer factors I was assuming a connection issue as my internet isn't the fastest.
Rank: Driver's Permit
#33 Posted : Tuesday, August 26, 2014 2:30:26 AM(UTC)
This happens to me from time to time, it seems to be when you go over bumps, change gears etc it gives off a static/crackling noise. All I do is exit to menu, click start on Forza 5 and quit game, then restart the game. Problem temp solved until there’s a permanent fix from T10, saves turning off and re-booting the whole xbox one all the time.
Rank: Driver's License
#34 Posted : Tuesday, August 26, 2014 4:59:59 AM(UTC)
I also notice a lot of static / crackling - especially when using headphones.

Its terrible.
Rank: Driver's License
#35 Posted : Thursday, August 28, 2014 6:17:08 PM(UTC)
Power cycling the console fixed the issue for me. This included unplugging the power plug from the back of the Xbox and from the power brick for several minutes.
Rank: Driver's Permit
#36 Posted : Saturday, August 30, 2014 4:01:17 PM(UTC)
I read on some site a while ago, where a temp fix was mentioned. Go to settings -> Disc & BluRay -> Persistent Storage. This setting allows the console to clear BluRay data that has been cached. Clear the persistent storage a few times and go back to the game. It should sound normal now. This is not a permanent fix, but should keep the crackling sounds away for a while.
Rank: D-Class Racing License
#37 Posted : Sunday, August 31, 2014 7:07:02 AM(UTC)
Yeah, this sound issue becomes rather annoying. It usually starts slowly for me too. First I will hear it from tapping a rumble strip, then it happens when I begin to brake, and after that it is almost any time I turn or accelerate. I would like to enjoy the sounds of the game, so I quit the game and play again until it happens. Hopefully there is a permanent fix or patch for it.
Rank: Driver's Permit
#38 Posted : Wednesday, September 3, 2014 9:08:26 PM(UTC)
This is happening to me whenever I play the game for an hour or more. It usually happens gradually and gets worse the longer I play. Quiting and reopening the game fixes it temporaily, but its ridiculous I have to do this every time I play. I have powercycled and unplugged multiple times and it still does it. I have reinstalled the game once already. It calms me a little that not just I am having this problem but none of my other games do this. PLEASE Turn 10, this is preventing me from wanting to play this game and there needs to be a patch ASAP.

Edited by user Wednesday, September 3, 2014 9:09:16 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's Permit
#39 Posted : Friday, September 5, 2014 3:51:09 PM(UTC)
Originally Posted by: ItchyFawn736026 Go to Quoted Post
This is happening to me whenever I play the game for an hour or more. It usually happens gradually and gets worse the longer I play. Quiting and reopening the game fixes it temporaily, but its ridiculous I have to do this every time I play. I have powercycled and unplugged multiple times and it still does it. I have reinstalled the game once already. It calms me a little that not just I am having this problem but none of my other games do this. PLEASE Turn 10, this is preventing me from wanting to play this game and there needs to be a patch ASAP.


Have you tried what I mentioned a few posts above? I had the crackling static noise yesterday and cleared the cache for the stored BluRay data and everything is back to normal. I play a few hours everyday and the crackling static noise is non existent until a week or so after clearing the persistent storage cache. Hope this helps you, as it certainly helps me!!

Edited by user Friday, September 5, 2014 3:51:57 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: A-Class Racing License
#40 Posted : Sunday, September 7, 2014 12:49:36 AM(UTC)
I only get this in free play. Not in multiplayer or rivals. I have powercycled twice now I'll try turning it off at the wall.
Rank: Driver's Permit
#41 Posted : Friday, September 19, 2014 11:52:12 PM(UTC)
Yea im having trouble with static on my game I don't have any other games to p[lay yet but its very annoying makes ya not even want to play ive contacted Microsoft twicew now ive set my settings to stereo uncompressed or something like someone said and it was already set there so then I went again to Microsoft and he said just reset to factory settings and now its starting to do ity again im bout fed up with it already please help im at my witts end here its very annoying
Rank: Driver's Permit
#42 Posted : Sunday, September 21, 2014 7:19:09 PM(UTC)
I had to power down my xbox one and unplug the power pack and then turn back on to get the audio to restore
Rank: Driver's Permit
#43 Posted : Monday, September 22, 2014 3:51:51 PM(UTC)
I also have the same crackling noise problem. I bought XBOX in Japan in this September.
So many days at launch, has not it solved yet? Please patch ASAP, turn10. thanks.
Rank: B-Class Racing License
#44 Posted : Tuesday, September 23, 2014 6:20:49 PM(UTC)
I too have this issue. I run Optical sound so i doubt it has anything to do with the hdmi cables. @Turn10?
Rank: B-Class Racing License
#45 Posted : Wednesday, September 24, 2014 4:29:47 PM(UTC)
Anyone have an idea how to fix this? Please. lol
Rank: B-Class Racing License
#46 Posted : Wednesday, September 24, 2014 10:04:09 PM(UTC)
Menu music is normal. Tried everything in this thread and still the same! Static audio happens during races and when you scroll to assists and what have you before the race. Please Turn 10 help as this is unplayable with audio. I just bought another xboxone for forza 5 and Horizon 2. I hate to think i wasted my money. :( Please help!
Rank: Driver's License
#47 Posted : Thursday, September 25, 2014 2:08:08 AM(UTC)
I get the static noise too and quitting the game from the home screen seems to be the fastest way to fix it . It will come back eventually though and it`s annoying. I also still get distorted lobby chat voices that sound like digitalized Wookies and then if I go into party chat it goes away.
Rank: B-Class Racing License
#48 Posted : Thursday, September 25, 2014 3:41:49 AM(UTC)
Sorry. Quitting from home screen. Can you elaborate? Xboxone home screen? Thanks

Edited by user Thursday, September 25, 2014 3:44:40 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's Permit
#49 Posted : Thursday, September 25, 2014 3:47:36 AM(UTC)
Go to your main xbox menu, then hit the "start" button. Scroll down to the quit option. After that, hold the power button on the console until it turns off. Wait 1 minute then restart the console. This method worked for me, but I know it doesn't work for everone. Give it a try.
Rank: Driver's Permit
#50 Posted : Thursday, September 25, 2014 3:50:56 AM(UTC)
Make sure that the Forza game is highlighted when you hit the start button on the controller.
3 Pages123PrevNext

Notification

Icon
Error