This site uses cookies for analytics and personalized content. By continuing to browse this site, you agree to this use. Learn more
6 Pages<<23456PrevNext
Rank: Driver's Permit
#76 Posted : Tuesday, October 9, 2018 2:46:44 PM(UTC)
Originally Posted by: Obliter8d Go to Quoted Post
Brilliant. After playing the game for days, just great on a Steelseries Arctis 7 headset and Asus Xonar 7 USB card, I now have this problem.


same here mate ive got steelseries arctis 7s.
its a joke tempted to get a refund for a faulty product (Forza horizon 4)
i realised you can get audio though chat mode. but thats no good.

Edited by user Thursday, October 25, 2018 11:29:20 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's Permit
#77 Posted : Tuesday, October 9, 2018 7:48:56 PM(UTC)
I solved the problem by downgrading to an older Realtek sound driver (even R2.82 didn't do it for me, but R2.80 did it).

Then unchecked "Disable all enhancements" box, unchecked as well all "enchancement" option.

So, my advice, don't go necessarily for the latest sound driver, but the other way around in the contrary... Try older sound drivers. It works for me, at least with a Realtek HD Audio!
Rank: Driver's Permit
#78 Posted : Wednesday, October 10, 2018 1:03:10 PM(UTC)
This shouldn't be marked as "resolved"

Unchecking the disable all enhancements in my sound settings fixes it for my Realtek onboard sound and desktop speakers, but that is not a solution. I have a Sound Blaster USB card and gaming headset that I'd rather be using but can't because it will only work with the enable extra audio enhancements box checked to ON. That causes everything to sound awful and echoed.
Rank: Driver's Permit
#79 Posted : Thursday, October 11, 2018 6:30:20 AM(UTC)
I have the same problem, sound don't works when I use the mobo jack, but when I use the Xbox Controller P2 jack the sound works perfectly.
Rank: Driver's Permit
#80 Posted : Friday, October 12, 2018 8:27:06 AM(UTC)
Try everything EVERYTHING on this post and nothing works. Even had microsft or turn 10 studios noticed this?
Rank: Driver's Permit
#81 Posted : Friday, October 12, 2018 9:20:01 AM(UTC)
Originally Posted by: NormalDust7529 Go to Quoted Post
Try everything EVERYTHING on this post and nothing works. Even had microsft or turn 10 studios noticed this?


Did you reboot after unchecking the disable enhancements thing? Ya gotta reboot or it won't work.
Rank: Driver's Permit
#82 Posted : Friday, October 12, 2018 10:31:27 PM(UTC)
After a full re-install after the last patch broke the game completely I decided to try if this sound bug was fixed with my PCI-E X-Fi card. Nope, still the same issue. I don't like how this topic says resolved and the developers are not communicating with us regarding these existing issues.
Rank: Driver's Permit
#83 Posted : Saturday, October 13, 2018 2:22:22 AM(UTC)
Originally Posted by: Nitro Glitter Go to Quoted Post
Make sure that you have updates the BIOS.
Players may experience loss of sound and possible inability to progress in the game if they 'Disable all enhancements' under Sound > Playback tab > Select your playback device > Properties > Enhancements. 


Please help me... How can I find these things in my PC? I can't reach this part. Is it normal PC settings or in-game settings? How can I find this?
Rank: Driver's Permit
#84 Posted : Sunday, October 14, 2018 6:27:43 AM(UTC)
So I am very interested in playing the full game, BUT as it stands now, I can't buy it and here's why.

Like the rest of you, I have no audio save for the cutscenes (in the demo)
I'm using a 'SteelSeries Arctis Pro Wireless', a DTS: X [v2.] 7.1 surround wireless headset with it's own transmitter (the transmitter is connected via USB)
Any changes made to the audio I do through the transmitter and through the SteelSeries engine.
Windows Sound settings offer few options: I can adjust the frequency (which is 16bit, 48k--DVD quality), and spatial audio (which is set to off, since:
1) it's a bad mix with DTS, and
2) it causes the game to crash on startupotherwise)
There is not even an 'enhancements' tab in the audio settings for this device.
This also means that I am not using Realtek onboard audio, or a plug-in soundcard like the Soundblaster Z that I have (not currently installed)

I have tried the game with DTS disabled, I have tried with spatial sound (both windows sonic and dolby atmos); I cannot go higher than 16bit/48k ...I've tried everything that I can even with reboots inbetween, as per suggestion of the staff here.
....Nothing.

When I run the game off my onboard Realtek soundcard--through my speakers (headset can't be hooked up to anything but the transmitter), the game works just fine.
So I *KNOW* it's either a 7.1 audio, or 3rd party software thing (perhaps even a 3rd party *hardware* thing)

Thing is...I didn't buy this expensive headset to *not* use it.
I read on a thread somewhere that "7.1 audio is disabled for the demo," but I have a hard time believing that,
and even if that's true...how do I know that it's properly fixed in the retail version?
I don't wanna waste my money on a game that I can't play in full audio-glory as I can EVERY other game.

Any updates or insight would be much appreciated.


- Ciel.
Rank: Driver's Permit
#85 Posted : Monday, October 15, 2018 4:31:35 PM(UTC)
I had the same problem with my wireless Corsairs HS70...audio would stop after the Miscrosoft Studio splash screen. What did the trick for me was disabling all my audio devices and only having the headset active and as default.

Hope this helps someone.
Rank: Driver's Permit
#86 Posted : Wednesday, October 17, 2018 1:18:56 AM(UTC)
Originally Posted by: skat325is Go to Quoted Post
I had the same problem with my wireless Corsairs HS70...audio would stop after the Miscrosoft Studio splash screen. What did the trick for me was disabling all my audio devices and only having the headset active and as default.

Hope this helps someone.


Gave this one a shot.
To no avail (for me at least), unfortunately.

Thanks for the tip though!


- C.
Rank: Driver's Permit
#87 Posted : Friday, October 19, 2018 11:46:19 AM(UTC)
Another victim here...

I have been playing without any issues since day one.
Yesterday I had a powerloss while playing on PC.

Booted the PC and launched the game. No sound after the intros. If change the output to my monitor it works fine. It doesn’t work with my SteelSeries Arctis 5 headset.

Bought the ultimate edition... not acceptable.
Rank: Driver's Permit
#88 Posted : Friday, October 19, 2018 4:30:40 PM(UTC)
Still nothing. Tried every suggestion in this thread.

A bit ridiculous that its marked "RESOLVED" still when it's obviously not.
Rank: Driver's Permit
#89 Posted : Friday, October 19, 2018 8:51:03 PM(UTC)
Same problem as everyone else. It was working fine and then it wasn't. I've tried changing drivers and all of the other suggestions mentioned in this thread. No other games or applications have a problem.
Rank: Driver's Permit
#90 Posted : Saturday, October 20, 2018 5:44:09 AM(UTC)
Originally Posted by: DaNi1312 Go to Quoted Post
Hi everyone, I have solved the problem by uninstalling the realtek drivers with ddu (display driver uninstaller) with disconnected internet, then I have restarted and left windows to do the rest without installing any driver and it works perfectly. My conclusion is that realtek drivers are outdated and those that put windows are better optimized for the latest versions of this.

I have windows updated to the latest version (1809).

regards

Just wanted to say THANK YOU for this suggestion. I was using the workaround of an app that basically redirected audio through it, but it wasn't ideal. I uninstalled it, restarted, then ran DDU to remove the realtek drivers, restarted, booted up the demo and BAM. Works brilliantly.

I've now bought the Ultimate Edition!
Rank: Driver's Permit
#91 Posted : Saturday, October 20, 2018 2:36:25 PM(UTC)
Originally Posted by: Ancelotti Go to Quoted Post
Same problem as everyone else. It was working fine and then it wasn't. I've tried changing drivers and all of the other suggestions mentioned in this thread. No other games or applications have a problem.


I noticed that the sound would start out playing properly and then stop as soon as I tried to a feature that triggered Anna's voice-over, audio output would stop.

If you're using some sort of wireless output device, try switching to a wired one, as well as enabling at least one enhancement as mentioned elsewhere on this thread.

I experienced this problem while using bluetooth headphones. Plugging the headphones in via the 3.5mm jack into my soundblaster sound card fixed the problem. I didn't even need to restart my computer or the game.

Rank: Driver's Permit
#92 Posted : Sunday, October 21, 2018 12:36:11 PM(UTC)
Logitech G633 No Sound. No Option the unthick Enhancments cuz there arent any.

FIX IT!
Rank: Driver's Permit
#93 Posted : Monday, October 22, 2018 12:46:19 AM(UTC)
So in the full game, I don't have audio with Realtek drivers again (the sound out of the back of my computer). Tried all the tricks that made it work in demo. Nothing.

At least, for now, I can get sound via my wireless headset but I'd love to play through my speakers and subwoofer :(
Rank: Driver's Permit
#94 Posted : Monday, October 22, 2018 7:34:30 AM(UTC)
(Seeing as there is little response from any official members,
I'm hoping, at this point, that the update due this Thursday will bring some necessary fixes in regards to this problem.


- C. )

EDIT:

Can confirm that the update, out on Oct. 23rd did not fix the audio issue for me.
Silence persists.

I wish there was some official word on this. The ongoing silence is...troubling.


- C.

Edited by user Tuesday, October 23, 2018 10:17:26 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's License
#95 Posted : Thursday, October 25, 2018 10:56:59 AM(UTC)
It's funny that they still can't get sound working properly, being a Microsoft game on a Microsoft OS.

It's not surprising though as it took them a good 6 months to a year to get FH3 working properly and maybe this game doesn't CTD constantly like FM7 did when it first got released.

However, I wouldn't know as I am not buying a game I can't hear. Ubisoft likes my money it seems, at least they have sound in their games, I bought ACO and now enjoying that.

Wake me in 6/12 months when they fix this.... maybe they could ask the work experience person for some coding advice, they sure need it!

Rank: Forza Staff
#96 Posted : Thursday, October 25, 2018 11:28:34 AM(UTC)
Hi Everyone,

We are aware of issues where some people are not getting in game audio outside of video content. We did introduce a fix in the patch released Oct 23rd but it doesn’t appear to have resolved the issue for everyone who was experiencing this issue.
Please make sure you have the latest drivers for your audio device that sound enhancements are enabled for your device as specified here: https://support.forzamot...7-Audio-Troubleshooting
The problem relates to some devices being unable to create a spatial audio endpoint as even if you are not using spatial audio the game is sending a spatial enabled output which windows will convert to your designated audio output.
We are working with the Windows team to find a long term fix, as well as investigating alternate audio rendering solutions for the game short term.

Thanks!

| GT: Nitro Glitter | Twitter: @NitroGlitter | Turn 10 Studios Community Support Engineer |
Rank: Driver's Permit
#97 Posted : Thursday, October 25, 2018 1:50:24 PM(UTC)
Originally Posted by: Nitro Glitter Go to Quoted Post
Hi Everyone,

We are aware of issues where some people are not getting in game audio outside of video content. We did introduce a fix in the patch released Oct 23rd but it doesn’t appear to have resolved the issue for everyone who was experiencing this issue.
Please make sure you have the latest drivers for your audio device that sound enhancements are enabled for your device as specified here: https://support.forzamot...7-Audio-Troubleshooting
The problem relates to some devices being unable to create a spatial audio endpoint as even if you are not using spatial audio the game is sending a spatial enabled output which windows will convert to your designated audio output.
We are working with the Windows team to find a long term fix, as well as investigating alternate audio rendering solutions for the game short term.

Thanks!


Thank you for shining some light on the current status.
Here's to hoping we'll see a fix sooner, rather than later.


- C.
Rank: Driver's License
#98 Posted : Sunday, October 28, 2018 2:24:09 AM(UTC)
Originally Posted by: Nitro Glitter Go to Quoted Post
Hi Everyone,

We are aware of issues where some people are not getting in game audio outside of video content. We did introduce a fix in the patch released Oct 23rd but it doesn’t appear to have resolved the issue for everyone who was experiencing this issue.
Please make sure you have the latest drivers for your audio device that sound enhancements are enabled for your device as specified here: https://support.forzamot...7-Audio-Troubleshooting
The problem relates to some devices being unable to create a spatial audio endpoint as even if you are not using spatial audio the game is sending a spatial enabled output which windows will convert to your designated audio output.
We are working with the Windows team to find a long term fix, as well as investigating alternate audio rendering solutions for the game short term.

Thanks!


Thank you for this, much appreciated!
Rank: Driver's Permit
#99 Posted : Sunday, October 28, 2018 5:23:53 AM(UTC)
I have the SteelSeries Arctis 5 and I managed to get the sound working again:

1. Disable all audio devices except the SteelSeries Game.
2. Restart PC.
3. Go to sound settings and you should be able to see the enhancements tab. Uncheck the box that disables the enhancements.
4. Sound should be back. If not, restart PC.

If you still dont see the enhancements tab, try installing new updates from the SteelSeries or reinstall the SteelSeries driver/engine.
Rank: Driver's Permit
#100 Posted : Tuesday, October 30, 2018 1:14:08 PM(UTC)
I have Realtek HD onboard Audio, Windows 10 Home 64bit version 1809 and I have finally got the sound working in game.

I am sharing this as what worked for me, NOT as a conclusive fix, as it seems there is a wide mix of solutions, none of which are conclusive solutions for everyone.

Here is what I did.

Step 1 - Download RealTek HD R2.80 drivers (NOT the latest R2.82) - they can be found @ TechSpot, https://www.techspot.com...file/information/18007/

Step 2 - Use WinRAR or similar to extract the EXE you downloaded (for me it was '0007-64bit_Win7_Win8_Win81_Win10_R280.exe')

Step 3 - Device Manager > Sound, video and game controllers > High Definition Audio Device > Driver Tab > Update Driver > Point it at the extracted folder from Step 2.

Step 4 - Reboot PC

Step 5 - Right Click on the Orange speaker which the RealTek Drivers have added to the System Tray and choose 'Audio Devices'

Step 6 - Select Properties on your Output device (for me it is simply 'Speakers')

Step 7 - Uncheck ALL tick boxes from the 'Enhancements' tab and make sure 'Setting' at bottom is set to 'None'

Step 8 - Set Audio Format to '16 bit, 48000 Hz (DVD Quality)' in the 'Advanced' tab. NOTE: I tried selecting higher quality and got distorted sound in game... so I don't believe this part is a fix for anything other than distortion.

Step 9 - Reboot PC

Now I have sound in game without issue. I honestly couldn't say what the exact issue is, whether it is the game dev or Microsoft at fault, but this process solved the issue for me.

Good luck folks.

Edited by user Tuesday, October 30, 2018 1:16:21 PM(UTC)  | Reason: Not specified

6 Pages<<23456PrevNext

Notification

Icon
Error