Rank: Driver's Permit
#1 Posted : Thursday, June 29, 2017 4:23:35 PM(UTC)
Hi everyone. I've just downloaded the game and for very odd reasons the game lags severely in menus (including home menu) and cutscenes (such as when cars line up for a race). I'd estimate the frame rate is something like 5-10 seconds per frame (NOT even 5-10 FPS). However, when I'm in the race i.e. when I have control over the car, the performance was just fine (80-100 FPS). Whenever I hit pause the menu became as responsive as a slug again. Unpause, it's fine again. It's baffling. Does anyone know how to fix this?

I've never played any Forza before and I'd like to get a taste to decide whether the upcoming Forza 7 will be my cup of racing tea.

Windows 10 Home
Asrock X370 Gaming K4 motherboard (latest bios, 2.5 I think)
AMD R5 1600 (stock clock)
GTX 970 (Asus Strix stock clock)
16 GB 2933 MHz RAM (Trident Z 3000 MHz)
Samsung 830 SSD 256 GB
AOC G2460PG Monitor, G-sync on (throw this info here just in case)

Thanks!!
Rank: Driver's Permit
#2 Posted : Monday, August 7, 2017 3:54:46 PM(UTC)
I'm seeing this now all of a sudden too.
Rank: Driver's Permit
#3 Posted : Sunday, November 26, 2017 3:36:45 AM(UTC)
Hi,
I can confirm its not just you. I sold my xbox and I bought it for pc since the ps4 has nothing when it comes to racing. But this is a joke some cutscenes cause my game to crash. I assume this is something that will get better with updates, but yeah its cutscenes and the loading of the initial main menu that grind my pc to a halt. Otherwise im getting 112+fps during races with every setting maxed out.
The rig im running is:

Ryzen 1700 - stock speeds
Asus b350 f gaming mobo
Asus rx580 strix OC edition - stock speeds
16gb trident z rgb ddr4 @ 2133mhz
Seagate 2tb HD @ 7200rpm
Aoc 144hz 4ms monitor with freesync
Windows 10

Notification

Icon
Error