4 Pages1234PrevNext
Rank: Driver's Permit
#26 Posted : Friday, September 28, 2018 2:24:44 AM(UTC)
Pretty sure we are all getting the same error, hoping they can fix this asap. We all paid extra to play early
Rank: Driver's Permit
#27 Posted : Friday, September 28, 2018 2:53:21 AM(UTC)
Had the same issue and fixed it by reinstalling.

Microsoft Store is a disgrace. I have these issues constantly with FM7, FH3 (basically every large app on the store has them).. corrupted installs that require restart and then reinstall, infinite downloads, DLCs that won't launch etc etc.. I play all the Forza games on PC and I have at least one issue EVERY MONTH that forces me to reinstall one of the games because it won't launch.

We only have to hope that Microsoft Store fails like all the other disgraceful **** that Microsoft gave to gamers in the last decades.
Rank: Driver's License
 1 user liked this post.
#28 Posted : Friday, September 28, 2018 3:11:09 AM(UTC)
"Answered" well yeah thats misleading, should also state that it isn't resolved...
Asus rog 1080TI OC / i7 8700K @ 5ghz / Corsair 32GB @ 3600mhz / M.2 disc Samsung @ 500GB / 2x SSD Samsung EVO 850 - 500GB
Rank: Driver's Permit
#29 Posted : Friday, September 28, 2018 3:20:22 AM(UTC)
same exactly problem here. cant launch the game, demo was playing fine. with and without msi afterburner
i7 7700k gtx1070 with drivers from last night
Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#30 Posted : Friday, September 28, 2018 3:34:34 AM(UTC)
I Have downloaded the pre-load several days ago, Demo worked perfect before then.
I have the latest Windows updates.
I have the latest Nvidia Drivers
I have no MSI after burner.
I have no virus protection

I have followed all guides thus far stating it may fix the issue

I click the game app, a small box opens, it shuts and the game fails to launch.

No error, nothing.

Rank: Driver's Permit
#31 Posted : Friday, September 28, 2018 4:04:23 AM(UTC)
Just wanted to add my two cents - I've noticed this happens with OBS Studio's Game Capture capabilities too.

I expect this to become an even bigger problem on October 2nd when even more players start streaming the game. As it's caused by so many individual programs, all which independently cause Forza Horizon 4 to crash. Most importantly - this crash does not happen in the demo.

21:44:07.010: [game-capture: 'Primary [Game]'] attempting to hook process: ForzaHorizon4.exe
21:44:07.245: [game-capture: 'Primary [Game]'] using direct hook
21:44:15.243: [game-capture: 'Primary [Game]'] hook_direct: inject failed: -4
21:44:15.248: [game-capture: 'Primary [Game]'] attempting to hook process: ForzaHorizon4.exe


Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x000000000073a334
Faulting process id: 0x4f4c
Faulting application start time: 0x01d45720c236ada8
Faulting application path: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.SunriseBaseGame_1.187.929.2_x64__8wekyb3d8bbwe\ForzaHorizon4.exe
Rank: C-Class Racing License
#32 Posted : Friday, September 28, 2018 4:05:04 AM(UTC)
Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#33 Posted : Friday, September 28, 2018 4:10:18 AM(UTC)
Originally Posted by: DisturbedUKR90 Go to Quoted Post


BTDT, not working for me.

Edited by user Friday, September 28, 2018 4:11:13 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's Permit
#34 Posted : Friday, September 28, 2018 4:14:03 AM(UTC)
same, i create a tiket on https://support.forzamotorsport.net and waiting
Rank: Driver's License
 3 users liked this post.
#35 Posted : Friday, September 28, 2018 4:25:25 AM(UTC)
Originally Posted by: Rageroguedk Go to Quoted Post
I Have downloaded the pre-load several days ago, Demo worked perfect before then.
I have the latest Windows updates.
I have the latest Nvidia Drivers
I have no MSI after burner.
I have no virus protection

I have followed all guides thus far stating it may fix the issue

I click the game app, a small box opens, it shuts and the game fails to launch.

No error, nothing.



EXACTLY that is happening to me, this is a fault at Forza's end. Litererally tried everything and anything people have told me, the support article have been voted down alot too, it works for 2 out of 20 people. Please fix this, FREE GAME or FREE EXTRA CONTENT!! Pre ordered Ultimate edition to be able to play today, do I get some sort of compensation? When will it be fixed?

Edited by user Friday, September 28, 2018 4:26:01 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Asus rog 1080TI OC / i7 8700K @ 5ghz / Corsair 32GB @ 3600mhz / M.2 disc Samsung @ 500GB / 2x SSD Samsung EVO 850 - 500GB
Rank: C-Class Racing License
 3 users liked this post.
#36 Posted : Friday, September 28, 2018 4:26:32 AM(UTC)
"ANSWERED"

Where is the ANSWER stating the problem and the solition? All I read is assumptions of what might be the problem.

This has NOT been answered.

I redownload everything. Still nothing. Paid for early-access and got nothing in return. Not even an answer. Bravo; this is how you do business.
PC: i5 8600k OC'd @4.5ghz|Asus Rog Strix z370-E|MSi 1080Ti Gaming X|G.Skill Trident Z 16gb 3000mhz|500gb SSD|1TB HDD|Corsair H100i V2|Corsair Crystal 480x RGB|Dell 165hz Gsync 1440p
Rank: Driver's License
 1 user liked this post.
#37 Posted : Friday, September 28, 2018 4:29:34 AM(UTC)
Originally Posted by: TheHuskyGT Go to Quoted Post
"ANSWERED"

Where is the ANSWER stating the problem and the solition? All I read is assumptions of what might be the problem.

This has NOT been answered.

I redownload everything. Still nothing. Paid for early-access and got nothing in return. Not even an answer. Bravo; this is how you do business.


Yeah stating that it has been "answered" is a bit shady really...
Asus rog 1080TI OC / i7 8700K @ 5ghz / Corsair 32GB @ 3600mhz / M.2 disc Samsung @ 500GB / 2x SSD Samsung EVO 850 - 500GB
Rank: Racing Permit
 3 users liked this post.
#38 Posted : Friday, September 28, 2018 4:31:33 AM(UTC)
Submitted ma ticket on the new support site.

@NitroGlitter: When can I, and all the others, expect a working solution?
We all paid 100€ to play early and now Forza isn't starting.
I expect some kind of compensation.
You might also remove the "ANSWERED" tag in front of this thread and replace it with "WORKING ON IT", please.
Mod Edit-(Signature image limits are 480x115px maximum)Ridicoulus
Rank: Driver's License
#39 Posted : Friday, September 28, 2018 4:51:07 AM(UTC)
Killing processes for MSI Afterburner and Riva Tuner worked for me. Thanks DerDarki ! I am on the latest Nvidia driver. I have a GTX 1080, a 6600K and 16GB's of RAM. I also have an XBox one and made sure I launched the game there with success to establish a profile in the MS cloud just in case the PC version was stumbling on the profile... but for me, so far, it was MSI Afterburner and Riva Tuner that were **** ing off the game = ( I did put a ticket in and have added this detail to the ticket. MS, Please Fix = )
Rank: Driver's Permit
 2 users liked this post.
#40 Posted : Friday, September 28, 2018 4:55:06 AM(UTC)
I've tried disabling the anti-virus, GeForce Experience, and many other things, but nothing worked! Updated the windows again, updated Xbox app, tried launching on Administrator Mode, again, nothing.

Then, I remembered about a weird bug that happened on World of Warcraft the last time I played, a few months ago.
After an update, the game would't even launch. Only the splash screen would open, and a few seconds later, the game would close, and nothing would happen. Turns out, it was a conflict with a program called Warsaw, that's used by several internet banking apps (at least on my country). After uninstalling both Warsaw, and Itaú Internet Banking app, and rebooting the PC, the game launched flawlessly.

Then I tried doing the same today (as I had reinstalled both programs some time after that), and to my surprise, Forza Horizon 4 launched!

I'm not sure it it will be of help to everyone, but, it's worth a try, until this bug can get properly fixed!

TL;DR: Try uninstalling Warsaw and any internet banking app you might have on your PC. Worked for me on Forza Horizon 4 and World of Warcraft.

Edited by user Friday, September 28, 2018 3:47:28 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: C-Class Racing License
 1 user liked this post.
#41 Posted : Friday, September 28, 2018 5:02:21 AM(UTC)
Originally Posted by: racerg46 Go to Quoted Post
Killing processes for MSI Afterburner and Riva Tuner worked for me. Thanks DerDarki ! I am on the latest Nvidia driver. I have a GTX 1080, a 6600K and 16GB's of RAM. I also have an XBox one and made sure I launched the game there with success to establish a profile in the MS cloud just in case the PC version was stumbling on the profile... but for me, so far, it was MSI Afterburner and Riva Tuner that were **** ing off the game = ( I did put a ticket in and have added this detail to the ticket. MS, Please Fix = )


It's not RTSS and MSi afterburner fault. It's the dev's fault for not taking in consideration the fact that this is PC gaming, and usage of these software is common practice.

I personally need RTSS running, since I have a strict frame lock in order for G-sync to work properly on my system, also to monitor my temps, usage and also frames. This way I can better judge the most optimal graphic settings for my system.

I need Afterburner for my custom fan curve and clock speed to work.

It's absurd that I have to disable all these things for just one game when it works for the rest of my library.

And a little common sense will tell you it is not these programs what are causing the problem in reality.

Edited by user Friday, September 28, 2018 5:07:50 AM(UTC)  | Reason: Not specified

PC: i5 8600k OC'd @4.5ghz|Asus Rog Strix z370-E|MSi 1080Ti Gaming X|G.Skill Trident Z 16gb 3000mhz|500gb SSD|1TB HDD|Corsair H100i V2|Corsair Crystal 480x RGB|Dell 165hz Gsync 1440p
Rank: Driver's Permit
#42 Posted : Friday, September 28, 2018 5:08:46 AM(UTC)
For those of you that have identified the issue as MSI Afterburner / RivaTuner Statistic Server, you don't need to close any program and you can temporarily fix this yourselves.

Just open RTSS, and on the bottom of the profile list click on "Add". You won't be able to find the correct exe in any folder, but you can just type it in the text box that appears, and click "Open".

The name you want to enter as a profile is "ForzaHorizon4.exe"

Once you've added the profile, just select it and on the right, click on "Application detection level --> NONE"

You will obviously not be able to open the overlay in this specific game, but you can in any other game, and any Afterburner settings (overclock, custom fan speed) will still work because you can leave everything open as always.

Fixed my issue and have been able to play without any problem since.

;)

Edited by user Friday, September 28, 2018 5:11:27 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Racing Permit
#43 Posted : Friday, September 28, 2018 5:20:06 AM(UTC)
This is the only hint I get from event view:

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-DistributedCOM" Guid="{1B562E86-B7AA-4131-BADC-B6F3A001407E}" EventSourceName="DCOM" />
<EventID Qualifiers="0">10001</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2018-09-28T13:18:50.527950100Z" />
<EventRecordID>3001</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="100" ThreadID="3016" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>THOR</Computer>
<Security UserID="S-1-5-21-2699124096-3627724964-3171099526-1001" />
</System>
- <EventData>
<Data Name="param1">"C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.SunriseBaseGame_1.187.929.2_x64__8wekyb3d8bbwe\ForzaHorizon4.exe" -ServerName:SunriseReleaseFinal.AppXtkd2atfxzeqx8366ah1yws2z78mgh5d8.mca</Data>
<Data Name="param2">0</Data>
<Data Name="param3">Microsoft.SunriseBaseGame_1.187.929.2_x64__8wekyb3d8bbwe!SunriseReleaseFinal</Data>
<Data Name="param4">Nicht verfügbar</Data>
<Data Name="param5">Nicht verfügbar</Data>
</EventData>
</Event>
Mod Edit-(Signature image limits are 480x115px maximum)Ridicoulus
Rank: Driver's Permit
#44 Posted : Friday, September 28, 2018 6:16:43 AM(UTC)
had the same issue as everyone here...

i had demo installed, got rid of that, had to re-download full game again after last night, installed fresh, new NVIDIA update drivers, disabled anything overlayed and it all worked.
Rank: Driver's License
#45 Posted : Friday, September 28, 2018 7:04:43 AM(UTC)
Tip for all, uninstall the game and download again, it works for me, game working perfectly, better than demo, in demo i have fps drops
Rank: Driver's License
#46 Posted : Friday, September 28, 2018 7:09:49 AM(UTC)
64GB download.... I've tried everything else... *sigh*
Rank: Driver's Permit
#47 Posted : Friday, September 28, 2018 7:14:16 AM(UTC)
Originally Posted by: BlackSabre80 Go to Quoted Post
64GB download.... I've tried everything else... *sigh*


I'm doing the same thing :(
Good thing for fast net.
Rank: Driver's Permit
 2 users liked this post.
#48 Posted : Friday, September 28, 2018 7:24:23 AM(UTC)
its hillarious to me that microsoft still doesn't have any method of validating files on the windows store besides redownloading the whole thing
Rank: C-Class Racing License
#49 Posted : Friday, September 28, 2018 7:39:54 AM(UTC)
Originally Posted by: MixableMuffin58 Go to Quoted Post
Tip for all, uninstall the game and download again, it works for me, game working perfectly, better than demo, in demo i have fps drops


This is still not a sure thing. I redownload the whole thing last night and it still won't work. 64gb might not be much if you have fast download speed; I know I have. But a MS download is much slower than a Steam download for some reason.
PC: i5 8600k OC'd @4.5ghz|Asus Rog Strix z370-E|MSi 1080Ti Gaming X|G.Skill Trident Z 16gb 3000mhz|500gb SSD|1TB HDD|Corsair H100i V2|Corsair Crystal 480x RGB|Dell 165hz Gsync 1440p
Rank: Driver's License
#50 Posted : Friday, September 28, 2018 8:01:31 AM(UTC)
Originally Posted by: DerDarki Go to Quoted Post
Had the same issue, but disabling MSI Afterburner as stated on the support site did the trick for me and now it works.

But i wonder why it was working with the demo, while the full game now crashes with Afterburnber



Thank you very much. forgoth about that even when i had same issue back with FH3 and that was the first thing i tryid but not for FH4 DOOOOH! :D
4 Pages1234PrevNext

Notification

Icon
Error