Rank: Driver's License
 2 users liked this post.
#1 Posted : Friday, December 14, 2018 9:44:51 AM(UTC)
I've done the kraken twice in the spleen s5s raptor and both times the time was under 6 mins but the achievement hasn't popped anyone else experienced this
Rank: Driver's Permit
#2 Posted : Friday, December 14, 2018 10:45:40 AM(UTC)
Title says it all really, completed the kraken race multiple times (4) in the saleen s5s raptor both modified and unmodified, with lap times sub 5:50 and total times also under 6 minutes (also suspected that to begin with). Leviathan unlocked just fine. Any ideas or other reports?
Rank: Driver's Permit
#3 Posted : Friday, December 14, 2018 10:49:13 AM(UTC)
Same here, I just made a almost identical post which is under review.
Rank: Driver's Permit
#4 Posted : Saturday, December 15, 2018 4:59:57 AM(UTC)
Completed 3 times, no achievement has popped
Rank: A-Class Racing License
 1 user liked this post.
#5 Posted : Saturday, December 15, 2018 5:24:27 AM(UTC)
Did you use right car? I got it in first time by using that saleen. And that achiviment is way too easy when you can get stock saleen around kraken under 6 minute.
Rank: Driver's Permit
#6 Posted : Saturday, December 15, 2018 5:26:41 AM(UTC)
I also got it 1st try. Has to be in the Saleen Raptor.
Rank: Driver's Permit
#7 Posted : Saturday, December 15, 2018 10:10:51 AM(UTC)
Same problem here, other achievements unlocked just fine so this is my last one. (try 4 time with stock s5s with 5.50s)
Rank: Driver's Permit
 4 users liked this post.
#8 Posted : Saturday, December 15, 2018 11:04:27 AM(UTC)
After doing some research because I was having the same problem, it looks like clearing your Xbox cache will work. My achievement popped as soon as I restarted the game.
Rank: A-Class Racing License
#9 Posted : Saturday, December 15, 2018 1:02:51 PM(UTC)
I actually realize few moments ago that i havent "complete" kraken yet, i have race kraken almost 20 times allready but i have allways use blueprint (and i got saleen cheevo by using blueprint) but i didint have get reward for beating kraken and got that when i complete that normal race what game suggest.
Rank: Racing Permit
#10 Posted : Sunday, December 16, 2018 7:21:54 PM(UTC)
Also have had the Same experience - https://forums.forzamoto...-doing-what-it-says.aspx

Rank: Racing Legend
#11 Posted : Sunday, December 16, 2018 10:22:42 PM(UTC)
I unlocked the track legit and then did single player race using the default exhibition blueprint. It unlocked fine.

I did not use someone else's blueprint.
I blame the ants.
Rank: B-Class Racing License
#12 Posted : Monday, December 17, 2018 6:14:13 AM(UTC)
I ran the the Kraken exhibition using the Saleen S5S Raptor and finished with the total time below 5:40 and the achievement didn't release. After a couple of hours my game froze "imagine that" and restarted. Once I was back outside the house the achievement released for completing the Kraken in under 6 minutes.

A friend that was in the party chat said wait let me restart my game and the achievement popped for him. So yeah it has an issue but not completely broken.
2009 Mustang GT/CS #1,260 of 1,705
#231 of 315 Vapor Silver Coupes
Flowmasters BBK Headers Comp Cams
Airaid CAI PowerStop Brakes Dyno Tune 325rwhp
Rank: D-Class Racing License
#13 Posted : Monday, December 17, 2018 6:47:42 AM(UTC)
Kraken worked fine but I can’t unlock that viking suit from leviathan. Done it multiple times but suit says win leviathan, which I did many times. On pc so it is not a cache thing. Cleared my cache about month ago in Xbox.
Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#14 Posted : Monday, December 17, 2018 7:42:47 AM(UTC)
I can confirm that restarting the XB1 makes the achievement pop. I ran several laps under 6 min yesterday, and nothing happened. When i fired up my XB1 today, it was suddenly there.
Rank: Driver's Permit
#15 Posted : Monday, December 17, 2018 7:43:19 AM(UTC)
Same thing happened to me last night did two back to back races under 6 minutes and no achievement popped so I turned my console off disconnected the power cord and after that it worked guess u have to clear the cache
Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#16 Posted : Monday, December 17, 2018 9:55:39 AM(UTC)
A hard reboot does fix it!

Wish that'd fix the sound, crashing, lockups, screen tearing, lag, horrible auction process, inconsistent UI.... lol

ps not hating', I do love the game
Rank: A-Class Racing License
 1 user liked this post.
#17 Posted : Monday, December 17, 2018 1:36:39 PM(UTC)
Shut off your xbox. When you turn it back on, hold down the power button for 10 seconds or so. While my game was loading me back up into my "home", it popped up for me along with the leviathan goal
Forza junkie since FM2. Horizons are the break I need from the track. 🏁🏁

FH4 and I have a volatile love/hate relationship 😑

Hopefully FH5 will treat me better 😬😬
Rank: Racing Permit
#18 Posted : Monday, December 17, 2018 3:34:34 PM(UTC)
Yep, Unplugged it, Plugged it back in, Started the game, waited the 10 minutes for it to start, achievo popped
Rank: Racing Permit
#19 Posted : Monday, December 17, 2018 10:20:17 PM(UTC)
Same as most people here, popped after I restarted the Xbox.
Rank: Driver's Permit
#20 Posted : Saturday, December 22, 2018 6:44:50 PM(UTC)
Hard reboot made it pop up.
Rank: D-Class Racing License
#21 Posted : Friday, January 4, 2019 7:12:43 AM(UTC)
Normal reboot did it for me.
Share Code 743 470 966

605,000,000 CR / 55275 FP / 536 SWS / 2162 WS Remaining
Rank: Driver's License
#22 Posted : Tuesday, April 20, 2021 8:10:18 AM(UTC)
5m 41. Race itself: 5m 43.
No chievo.
Reboot.
No chievo.
Chose to be offline this time.
Held the XB button until console turned off.
Waited about 2min.
Started console.
Still no chievo.

So now it will be a travel back in time.
And hopefully do it the "Old fashioned way"...

And also it seems like my S5S is about one class underneath the competition.
Had to put 'em to lowest difficulty so they didn't smash me around...
Rank: Driver's License
#23 Posted : Wednesday, April 21, 2021 12:32:00 AM(UTC)
Made it "legit", but offline, for a couple of times.
Once I went back online, chievo popped.

Couldn't access any custom blueprints offline...

Edited by user Wednesday, April 21, 2021 12:33:18 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Notification

Icon
Error