Rank: Driver's Permit
#1 Posted : Friday, January 1, 2021 5:33:43 PM(UTC)
So first off her are my pc specs:
-Gigabyte GeForce RTX 2060 GAMING OC PRO-6GD
-AMD Ryzen 5 3600 4, 2GHz AM4 35MB Cache Wraith Stealth
-MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi AMD AM4 DDR4 CF m.2 USB 3.2 Gen 2 WLAN 6 HDMI ATX Gaming Motherboard
-Corsair Vengeance LPX 16 GB Desktop Memory Kit - Black
-Corsair CP-9020133-EU TX-M series Part-modular cable management ATX PC power supply

So this build should be more than enough for this game, even the game itself suggests ultra settings. Yet I am constantly dealing with this streaming delay error popping up, and the game freezing at certain times. I had the game installed on my ssd : Samsung MZ-76E1T0B/EU Internal SATA SSD 860 EVO 1 TB 2.5 inch up to 550 MB/s black, same as the operating system, windows 10. I've read lots of posts suggesting that is the problem . So reinstalled forza on my other ssd : SanDisk SSD Plus Sata III Internal SSD, Black. And now it seems to be freezing even worse. Even though both ssd's have almost the same read speed, write speed is only shown as 1 on amazon where I bought it. But is that important as well? So might the solution be, to reinstall the operating system on my 2nd hard drive, and install forza on the other drive, where forza was performing better? Or should I just buy something like :Samsung 980 PRO PCIe 4.0 (up to 7,000 MB/s) NVMe M.2 (2280) Internal Solid State Drive (SSD). This SSD has can read at 6400/mbs, and write at 2700, which is miles better than what I have. Might that be a good solution, or do I try to install the operating system on the 2nd drive , and forza on the 1st one?
Rank: Driver's Permit
#2 Posted : Saturday, January 9, 2021 1:14:36 PM(UTC)
I have the same problem. here is my build

CPU AMD Ryzen 9 3900x
MOBO Asus PRIME X370-PRO
GPU GTX 1070 ti ver driv 461.09
RAM DDR4 G.Skill Ripjaws v 2x8gb cl16 3600 dual channel
HDD WD 1 TB Blue
SSD 480gb SP
M.2 SSD WD 240 gb Green
SYS Win10 64 pro 20H2 19042.685

Edited by user Wednesday, January 13, 2021 4:55:32 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Notification

Icon
Error