8 Pages<<45678PrevNext
Rank: A-Class Racing License
#126 Posted : Sunday, August 9, 2020 7:24:59 AM(UTC)
Originally Posted by: Jerakeen2826 Go to Quoted Post
I think we can safely rule out it being a problem with people's computers or consoles. It's far too widespread for that.

It's clearly either a problem with either their servers or their net code itself. They don't seem to be in a hurry to do anything about it so I think this is the situation we're stuck with,

While it's true that this isn't something we should have to change, I'm still having no problems since changing the Teredo server, and not changing anything else. I did the Trial a couple of times last night without any problems.
Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#127 Posted : Monday, August 10, 2020 8:24:12 AM(UTC)
This is a follow-up to your previous request #120556 "Random Disconnects every 60 - 90 seconds"

I have managed to find a fix that allows me to play without disconnecting ever five minutes.

Changing the Teredo servername completely alleviates the problem via CMD.exe run as administrator, changing it from the following:
netsh interface teredo set state servername=win1901.ipv6.microsoft.com
to:
netsh interface teredo set state servername=win10.ipv6.microsoft.com

Restart the PC after making this change and there is suddenly no more disconnection issues.

I highly suggest this is looked at by the Windows 10 development team as well since this seems to be an issue on both of your ends. I did not pay nearly £100 at launch for the ultimate edition to not have access to core features of the game.

I posted this in the FH4 Support ticket that they closed after giving me a none helpful response of "this is being investigated"
Rank: Driver's Permit
#128 Posted : Monday, August 10, 2020 9:54:42 AM(UTC)
Time to dig this topic back up again. Since a few hours my game is unable to make a connection to any session, and i can only play solo. Obviously there is nothing wrong with my connection and when checking the X-box network settings on the PC i have a working connection with X-box live multiplayer with NAT-type "average" and a latency of 150 ms.

I was one of the people who came here a few weeks ago with connection issues, which where fixed by changing the teredo servername to win10. The game worked perfect ever since i did that, untill this afternoon. I did the weekly co-op trial earlier today without problems. I notice there was an update this afternoon, and after that the problems began.

What i have tried so far is automatically fixing the x-box live connection, which changes the teredo client state to "NATAWARE client" and the server name to win1910.
This does not fix the issue, so i tried chaning the server state back to "enterpriseclient" while keeping the changed server name. no luck.
I then changed the server name also back to win10.ipv6.microsoft.com, while keeping the client as enterprise, but this also did not work. I am now out of options and not sure what to try next. Anyone else here having the same problem and knows how to fix it? Thanks in advance !
Rank: S-Class Racing License
 1 user liked this post.
#129 Posted : Monday, August 10, 2020 10:09:11 AM(UTC)
There is evidently a server-side issue of some kind currently.
Rank: Driver's License
#130 Posted : Monday, August 10, 2020 10:25:46 AM(UTC)
Having similar issues on Xbox One. Cant join a session only Solo
Rank: Driver's Permit
#131 Posted : Monday, August 10, 2020 10:42:41 AM(UTC)
And yes ... I have also the same issue with online-session, despite that Xbox Console Companion says that I have internet connection ect, while in the game there is some kind of problem (see photo below).
https://ibb.co/fMzkbtW

Edited by user Monday, August 10, 2020 10:44:33 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's Permit
#132 Posted : Monday, August 10, 2020 10:42:52 AM(UTC)
And yes ... I have also the same issue with online-session, despite that Xbox Console Companion says that I have internet connection ect, while in the game there is some kind of problem (see photo below).
https://ibb.co/fMzkbtW

PS. Sorry for spam :<

Edited by user Monday, August 10, 2020 10:44:46 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's License
#133 Posted : Monday, August 10, 2020 11:11:07 AM(UTC)
Same here near Seattle/West Coast cannot connect to online session. FUBAR.
Rank: C-Class Racing License
#134 Posted : Monday, August 10, 2020 11:43:29 AM(UTC)
Same here - Slovenia, EU
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Rank: Racing Permit
#135 Posted : Monday, August 10, 2020 4:42:19 PM(UTC)
Same issue from Spain. This is ridiculous.
Rank: Driver's Permit
#136 Posted : Monday, August 10, 2020 5:08:32 PM(UTC)
I cant even get in a session put a ticket in and got a response of some bs
Rank: Driver's License
#137 Posted : Tuesday, August 11, 2020 1:32:33 AM(UTC)
The connection's been dreadful this afternoon, probably not lasting even five minutes before it's failed again.

I tried the fix above, but that seems to have been a temporary solution at best.

Mostly, this doesn't bother me except when I'm deliberately trying to build up my skill points to unlock perks. What kind of idiot game kills off something that should be being saved locally? And ditto Forzathon Live. I think that players ought to be credited with what events they've completed even if they get disconnected. Thus, this afternoon, I should at least have got 20 Forzathon points after I was unceremoniously dumped from the session during the second event.
Rank: Driver's Permit
 2 users liked this post.
#138 Posted : Tuesday, August 11, 2020 8:45:18 AM(UTC)
This is the reply I got from Nitro Glitter Yesterday -

" 16 hours ago

Hello,

There was an outage causing issues across the service.

To check the status please visit: https://status.playfab.com/incidents/fh6dvtzqrkxf
Xbox Live Status: https://support.xbox.com/en-US/xbox-live-status
Down Detector: https://downdetector.com/status/forza-motorsport/

You can also check our support twitter for updates: @Forza_Support


Thank you,
Nitro Glitter"

I also noticed that my ipv6 server connection had been changed back to win1901.ipv6.microsoft.com and suddenly, I am being disconnected every 2 - 5 minutes again, a little more stable but none the less bad. I check the links I was given to check for outage and guess what, no partial or complete outages at all!!!! So I was fed a crock .... because they don't know how to fix the issue, at least it seems that way from the outside.

I have since changed the server name back to win10.ipv6.microsoft.com guess what, no more disconnections and I can play in peace. The server name seems to default back to win1901 but I can't pin point where as I've been able to restart my PC and have it stay as win10 for a few days then it changes back so ¯\_(ツ)_/¯ on that one. Below is my response to Nitro Glitter:

"This is not solved, I have once again been in a situation where I aam being disconnected every time I go into the pause screen now, again the server name has been changed back to win1901.ipv6.microsoft.com and the disconnects continue. According to the sites you have given me there is no partial or complete outage for your servers.

This is a netwroking issue on the Xbox side, Forza Horizon 4 is the only game where I have to restart my PC after selecting "fix it" on connecting to xbox live services so I can play online and now I have to go beyond that and go into the command propmt and change the servername to a compatible one.

You have access to my xbox account, you can see the connection drop outs and they are not on my end as all my other online services, other devices remain connected at over 350Mbps."

Hope this helps someone else.

Edited by user Tuesday, August 11, 2020 11:46:48 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's Permit
#139 Posted : Wednesday, August 12, 2020 7:06:02 AM(UTC)
/rant start

Have gone from a 5 to 7 in ranked free for all in 9 days.. will take 6 months to get back! every dropped connection is a loss of 30+ points!!!! every big win is +10-15 points

[Mod Edit - profanity, including abbreviated profanity, is prohibited - MM]

Have raised tickets but they get ignored and i get "how was our service" survey emails before the ticket is actioned or closed


/ rant over

Edited by user Wednesday, August 12, 2020 5:11:22 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's Permit
#140 Posted : Wednesday, August 12, 2020 8:40:47 AM(UTC)
Would explain why me (in the UK) and my Girlfriend (in the USA) are getting disconnected everytime we even open a bloody menu in the game.
it's incredibly annoying given we really enjoying having couple time playing games and Forza in particular..
Rank: A-Class Racing License
#141 Posted : Wednesday, August 12, 2020 9:02:20 AM(UTC)
Do you have proper internet connections?
Rank: Driver's Permit
#142 Posted : Wednesday, August 12, 2020 12:08:31 PM(UTC)
For a game that I paid 80 pounds for with all the DLCs, the connection is shockingly bad especially when you think that is a horrific amount for a game. Something needs to be sorted before certain people start flaring up. I personally dont think this game is worth it if it is going to be unstable as anymore than 2 players in a convoy and someone disconnects. It happens almost always and can consistently do so for the best part of 40 mins before becoming stable. needs to be sorted out Microsoft or there will be big problems!

Edited by user Friday, August 14, 2020 2:56:45 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's License
#143 Posted : Wednesday, August 12, 2020 11:36:17 PM(UTC)
Same here in sweden for me...
Its nothing wrong on my end and im having a 1000/100 fiber Internet.
Have a nice day! // Bassemann87
Rank: Driver's License
#144 Posted : Wednesday, August 12, 2020 11:36:52 PM(UTC)
Same here in sweden for me...
Its nothing wrong on my end and im having a 1000/100 fiber Internet.

Edit sorry for double post.

Edited by user Wednesday, August 12, 2020 11:39:02 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Have a nice day! // Bassemann87
Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#145 Posted : Thursday, August 13, 2020 9:53:48 AM(UTC)
Originally Posted by: turtleCZ Go to Quoted Post
Do you have proper internet connections?


We both has very solid conntection turtleCZ, can play any other game inc Division 2 and Astroneer without issue or any heavy lag, (80-100MS) between us.
more than enough for a game like forza, it's Microsofts usual Potato powered servers and net coding BS..

would hope the largest software company in the world would have solid servers and net coding.
Rank: A-Class Racing License
#146 Posted : Thursday, August 13, 2020 10:57:26 AM(UTC)
Originally Posted by: BDRMrAtlas Go to Quoted Post
Originally Posted by: turtleCZ Go to Quoted Post
Do you have proper internet connections?


We both has very solid conntection turtleCZ, can play any other game inc Division 2 and Astroneer without issue or any heavy lag, (80-100MS) between us.
more than enough for a game like forza, it's Microsofts usual Potato powered servers and net coding BS..

would hope the largest software company in the world would have solid servers and net coding.

So you have open NAT type?
Rank: Driver's Permit
#147 Posted : Saturday, August 15, 2020 3:19:13 PM(UTC)
Hello, I have a issue with multiplayer, I have the game for ages I did not play for couple of months and now I have tried it out and I go online within 1-2minutes I get disconnected, If I even try to go online and stay maximum of 2minutes if there is a forza live event available I get to it and while in it I get disconnected from the server and I have to reconnect every single time, can you please suggest any fix or if any1 come across same issue and had fixes it themselves? I even re-installed my windows and it did not help...
Rank: Driver's Permit
#148 Posted : Sunday, August 16, 2020 1:40:37 AM(UTC)
[Mod Edit - all posts must be in English only; translate your text before posting. If you have a technical issue, report it to Forza Support - MM]

Edited by user Monday, August 17, 2020 11:42:23 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's License
 1 user liked this post.
#149 Posted : Thursday, August 20, 2020 12:38:36 PM(UTC)
I submitted a ticket and the response was "We are aware of the issues with FH4, case is now closed"...

Still not fixed. Iv'e tried to do most of the challenges today and it was pretty much impossible! £80 for a game that doesn't work..

a month an half now of connection losses...Come on Dev team! FIX IT!
Rank: A-Class Racing License
#150 Posted : Thursday, August 20, 2020 1:34:19 PM(UTC)
Fix your connection. It worked fine for me today.
8 Pages<<45678PrevNext

Notification

Icon
Error