This site uses cookies for analytics and personalized content. By continuing to browse this site, you agree to this use. Learn more
Rank: Driver's License
#1 Posted : Saturday, March 16, 2019 5:19:56 PM(UTC)
I'm having the same problem as everyone else , i keep getting disconnected from online gameplay ranked and unraked :( , it's been happening since the last update and i am not able to enjoy this game anymore since online gameplay it's broken. Please fix this huge bug asap because a long time already pass and no one else are able to play this game , same as me , same problem.

I re install windows 10 fresh and the game and the issue is getting worse , i already opened a support ticket but nothing has happened since then. Please help with this problem , has been long enough , thank you. I'm on PC.

Edited by user Wednesday, March 20, 2019 6:54:16 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Ryzen 2700x/Asus CH7/32GB DDR4/RTX 2080Ti/1TB NVMe /AE-5/1200w/Corsair 760T/Samsung KS8000 65" SUHD 4K HDR TV
Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#2 Posted : Saturday, March 16, 2019 5:56:24 PM(UTC)
Looking around reddit and here it looks like a widespread problem, but they dont even aknowledge it, I really doubt they will do anything about it. Maybe if we flood this forum with new toppics about this subject we will annoy them enough to fix the problem.

Edited by user Saturday, March 16, 2019 5:58:06 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Rank: Driver's Permit
 1 user liked this post.
#3 Posted : Saturday, March 16, 2019 9:07:25 PM(UTC)
Reformat your hard drive and fresh install Win10, then install FH4 and note it does jack squat.
Rank: C-Class Racing License
 1 user liked this post.
#4 Posted : Tuesday, March 19, 2019 4:08:47 AM(UTC)
The team is currently seeing the Disconnection issues after Online Adventures a lot of players are experiencing. This is under investigation and is a top priority for the team.
Rank: Driver's Permit
 2 users liked this post.
#5 Posted : Tuesday, March 19, 2019 12:23:45 PM(UTC)
Well that's good news, all our yapping has gotten attention. However, I would not have put this as answered... investigating is more appropriate. A simple solution to 98% of the yapping would be just to remove Online Adventure from the requirements.
Rank: Driver's License
#6 Posted : Tuesday, March 19, 2019 6:01:47 PM(UTC)
Originally Posted by: JU1CE Cannon Go to Quoted Post
The team is currently seeing the Disconnection issues after Online Adventures a lot of players are experiencing. This is under investigation and is a top priority for the team.


Thank you for the feedback , appreciate it. I still having the same issue as of today March 3 , 2019 :( , might be server related. Hoping for a fix soon.Thank you.

Kind regards: FTRxChispy
Ryzen 2700x/Asus CH7/32GB DDR4/RTX 2080Ti/1TB NVMe /AE-5/1200w/Corsair 760T/Samsung KS8000 65" SUHD 4K HDR TV
Rank: Driver's License
#7 Posted : Wednesday, March 20, 2019 7:33:13 AM(UTC)
The problem is still active. After completing one FFA yesterday (unranked), I gave it a shot today. But.....

After "completing" 5/5 I was 2nd over all in a full lobby and .... it disconnected me. That is frustrating, very very frustrating. Please fix that issue.
Rank: A-Class Racing License
 1 user liked this post.
#8 Posted : Wednesday, March 20, 2019 9:54:18 AM(UTC)
Originally Posted by: M4CMANUS Go to Quoted Post
The problem is still active. After completing one FFA yesterday (unranked), I gave it a shot today. But.....

After "completing" 5/5 I was 2nd over all in a full lobby and .... it disconnected me. That is frustrating, very very frustrating. Please fix that issue.

I did several unranked FFAAs the other night, maybe 5 of them, and every single time I got disconnected right before the final leaderboard would have shown.
Rank: Driver's Permit
#9 Posted : Wednesday, March 20, 2019 10:51:30 AM(UTC)
Originally Posted by: breeminator Go to Quoted Post
Originally Posted by: M4CMANUS Go to Quoted Post
The problem is still active. After completing one FFA yesterday (unranked), I gave it a shot today. But.....

After "completing" 5/5 I was 2nd over all in a full lobby and .... it disconnected me. That is frustrating, very very frustrating. Please fix that issue.

I did several unranked FFAAs the other night, maybe 5 of them, and every single time I got disconnected right before the final leaderboard would have shown.


Same here, 5 played, 5 times disconnected at the end, time and effort thrown away!

Originally Posted by: Robbman Go to Quoted Post
Well that's good news, all our yapping has gotten attention. However, I would not have put this as answered... investigating is more appropriate. A simple solution to 98% of the yapping would be just to remove Online Adventure from the requirements.


Absolutely agree on that!
Rank: Driver's Permit
#10 Posted : Wednesday, March 20, 2019 11:11:29 AM(UTC)
Hi all. I am also having the same issues as everybody else. Doesn't matter if it is ranked or unranked online adventure. After a few races (2-3, sometimes more) or right after finishing the adventure, i get disconnected. Played more than 5 adventures and got disconnected from each of them. I have no incentive to play this game UNTIL IT IS FIXED!! I have done all the normal races and challenges in the game so it's really boring now. Online adventures was something i would come back to for sure. This has to be addressed as soon as possible.
Rank: Driver's License
#11 Posted : Wednesday, March 20, 2019 6:30:18 PM(UTC)
Hi i would like an update on a solution for this bug that started with the latest patch for the game , update on this issue please ?

Also i would like to report that the problem is getting worse :( , i'm still unable to finish any unranked or ranked event as it always disconect after the second race.
Here is a screenshoot of the reason i get disconnected on FH4. Never had this problem before ever. I have a fast and reliable internet connection of 200/100 optical fiber and no problems with any of my dozens of games i play online , the problem is only in Forza Horizon 4. Thank you for any help or guidance to resolve this issue as it is frustrating not been able to play this game.

Kind Regards: FTRxChispy



https://i.imgur.com/Qdw3ocq.png

Edited by user Wednesday, March 20, 2019 6:34:27 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Ryzen 2700x/Asus CH7/32GB DDR4/RTX 2080Ti/1TB NVMe /AE-5/1200w/Corsair 760T/Samsung KS8000 65" SUHD 4K HDR TV
Rank: Driver's License
#12 Posted : Wednesday, March 20, 2019 7:41:01 PM(UTC)
I kept being disconnected while doing the Trial of this week.
Kinda frustrating to be disconnected at the last race twice in a row... with not much time left to complete it.

All the other games work fine, only Horizon 4 I experience issues with online. Being offline works like a charm, tho.
Rank: Driver's License
#13 Posted : Friday, April 5, 2019 8:10:42 PM(UTC)
Well it is happening again :( , since yesterday i'm getting disconnected from online gameplay and it is random this time , i could be racing online unranked / ranked against other players and i get disconnected in the middle of of a race. Also while doing the seasons challenges or while running the streets doing anything. Also i have been getting crash to desktop once in a while, what is going on with this game ???

Sometimes / days it play nice and i can race online for hours upon hours and some days i get nothing but disconnected from online gameplay and / or crashes to desktop ???? Why all this bugs ??? When are Turn10 and Microsoft fix all this huge bugs ??? I'm already tired and very annoyed / disgusted by the lack of support , i have just had it !!! Where can i ask for a full refund ? The game it is unplayable at this state ...

AMD Ryzen 2700x / Asus ROG Crosshair x470 / 32GB DDR4-3200Mhz / 1TB NVMe Adata 8200 Pro / Nvidia RTX 2080Ti / Creative AE-5 sound card / eVGA 1200w P2 / Winows 10 x64 Pro fully updated / Optical fiber internet connection 200d/100up MB/s / All software and drivers are fully updated / whole system is custom water cooled.

I do not have any problems on the other dozen of games i play be it online or offline, ONLY in FH4 ..........................................................................................................................................................................................................................................

Edited by user Saturday, April 6, 2019 9:49:37 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Ryzen 2700x/Asus CH7/32GB DDR4/RTX 2080Ti/1TB NVMe /AE-5/1200w/Corsair 760T/Samsung KS8000 65" SUHD 4K HDR TV
Rank: Driver's License
#14 Posted : Tuesday, April 9, 2019 6:05:37 PM(UTC)
It is happening again today :( , 3 days it was having no problems online but today the servers are down again and cannot play online.

failed connection


1

Edited by user Tuesday, April 9, 2019 6:09:01 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Ryzen 2700x/Asus CH7/32GB DDR4/RTX 2080Ti/1TB NVMe /AE-5/1200w/Corsair 760T/Samsung KS8000 65" SUHD 4K HDR TV
Rank: Racing Permit
#15 Posted : Tuesday, April 9, 2019 9:03:45 PM(UTC)
New update, same old problems ...
Rank: Driver's Permit
#16 Posted : Wednesday, April 10, 2019 2:51:48 AM(UTC)
Update 8 and still have a problem with disconnects.
Doesn't look like it is a top priority for the team.

It never happens to me before update 7.
Rank: Driver's License
#17 Posted : Thursday, April 11, 2019 10:39:42 PM(UTC)
Please can i have an update on this currently ongoing issue ? as i still have the same disconnection problems :(


I have reported twice this issue already and no answers on the report from no one yet ...



g

;

ikj

Edited by user Thursday, April 11, 2019 10:42:23 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Ryzen 2700x/Asus CH7/32GB DDR4/RTX 2080Ti/1TB NVMe /AE-5/1200w/Corsair 760T/Samsung KS8000 65" SUHD 4K HDR TV
Rank: Driver's Permit
#18 Posted : Sunday, May 19, 2019 7:22:07 AM(UTC)
Same problem

Notification

Icon
Error