Installing 2400%

Since I have turned my xbox on and off forza 6 says ready to start but installing 2400% and climbing… I start the game and it says I don’t have the track or car to use :confused: any help?

It is the console, not the game, and you need to do a hard reset of the Xbox One to flush out bad stuff and get everything correct:

A system reset (hard boot):
1 – from the Dashboard, out of all games, hold the X button on the front of the console down until it shuts the system down.
2 – Disconnect the external power from the wall plug (or at least disconnect the wall-side connector on the power pack itself).
3 – WAIT until all power drains from the external power pack (no light, either white or dull orange showing on the pack).
4 – Reconnect the power supply to the electrical outlet.
5 – Restart the console in the usual manner, i.e., either with the controller or a short push on the X button on the front of the X1.
6 – WAIT until the console self-checks and fully boots to the Dashboard before attempting anything.

If you don’t disconnect the external power pack and let the power completely drain out, the system is still retaining “old” stuff and not resetting.

Sign into Xbox Live and attempt to launch the game again. If it starts to sync DO NOT INTERRUPT IT or do anything else on the console until it fully completes. Do NOT launch the game until 100% is done. IF this does not correct the situation, I would call or chat with Xbox Support . The incorrect percentage for completion of an install needs to be fixed on the Xbox side.

2 Likes